Etykiety

piątek, 24 kwietnia 2015

Leczo

Hej :)
Ostatnio mniej bywam na blogu i też mniej odwiedzam Wasze blogi. Ale obiecuję, że w ten długi week ( tak tak, tu mamy poniedziałek wolny ) nadrobię wszelkie zaległości. Strasznie szybko zleciał mi ten miesiąc. Bardzo dużo się działo i nadal dzieje. Mieliśmy gości podczas Wielkanocy no i zaraz przylatują kolejni :) Ale to dobrze, ja uwielbiam jak się dużo dzieje. No i uwielbiam długie weeki :) Będę spać do 10 ! :D
Dobra, wracamy do bloga. Powoli na straganach i lokalnych sklepikach pojawiają się "wakacyjne" warzywa. Są coraz tańsze i tym samym bardziej dostępne dla każdego. Ja proponuję dzisiaj Wam leczo. Moja mam robi najpyszniejsze. Zdradzę Wam przepis na nie. Zapraszam !

Składniki:
1. 3 duże cukinie
2. 3 pomidory
3. kilka pieczarek
4. 2 cebule
5. 2 pętka dobrej kiełbaski
6. papryka żółta i zielona
7. mały słoiczek koncentratu pomidorowego
8. szklanka wody

Przygotowanie:
Cukinie obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Do głębokiej patelni wlewamy wodę i wrzucamy cukinie. Ustawiamy na mały ogień/moc grzania. Pomidory zalewamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Kroimy w kostkę i dorzucamy do cukinii. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w talarki. Dorzucamy do patelni.  Cebulę, paprykę i kiełbaskę kroimy w kostkę. Także dodajemy do naszego leczo. Gotujemy aż warzywa zmiękną i woda prawie odparuje. Wtedy dodajemy przecier. Dokładnie mieszamy i jeszcze chwilę dusimy.  Nasze pyszne leczo jest gotowe. 













4 komentarze:

  1. Muszę podpowiedzieć mamie, żeby następnym razem dodała pieczarki do lecza :)

    OdpowiedzUsuń
  2. sorry I helped to establish the link.
    your website is very good and this article is very useful.
    good luck and always success for your blogging.

    CALCIUM SOFTGEL

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje serdecznie za każdy komentarz :)