Etykiety

niedziela, 23 listopada 2014

Kurczak po chińsku

Hej :)
Dzisiaj pomysł na domową chińszczyznę. Mój mąż jest fanem tej kuchni, dlatego bardzo często ląduje ona u nas na talerzach. Wcale nie jest trudna, a można nią zaskoczyć.

Składniki:
1. pierś z kurczaka
2. papryka czerwona
3. garść groszku
4. marchewka
5. biała kapusta ( ćwiartka główki )
6. 2 cebule
7. garść grzybów mun
8. pół słoiczka bambusa
9. pół słoiczka trawy cytrynowej
10. sos sojowo-grzybowy
11. pieprz i sól

Przygotowanie:
Piersi z kurczaka umyć i pokroić w cieniutkie, małe kwadraciki. Podsmażyć na rumiano. Dodać sos i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę. zeszklić. Dodać bambusa i marchewkę pociętą w talarki. Smażyć na małym ogniu, aż zmiękną. Dodać grzyby, trawę, i poszatkowaną kapustę. Na koniec pokrojoną paprykę i garść groszku. Wymieszać dokładnie wszystko i podsmażyć wszystko razem około 5 min. Podawać na ryżu. Smacznego :)





                                    Od następnego postu będzie już bardziej swiątecznie :)
                                      Zacznę wstawiać posty z inspiracjami na Święta :)


5 komentarzy:

  1. aż się głodna zrobiłam:)

    _________________________________________
    najbardziej pożądana czekoladowa paletka cieni sezonu!
    + makijaż
    WWW.JUSTYNAPOLSKA.BLOGSPOT.COM

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie pyszne dania :) Super!

    OdpowiedzUsuń
  3. Na takie danie chętnie bym się skusiła:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pycha! U nas często takie danie się pojawia :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje serdecznie za każdy komentarz :)