Etykiety

czwartek, 31 stycznia 2013

Kruche ciasto

Kruszonka:
1. 1/3 kostki masła
2. 1/3 szklanki cukru
3. 2/3 szklanki mąki
Przygotowaną kruszonkę schowaj do zamrażalki.


Ciasto:
1. 2 szklanki mąki pszennej
2. 25 dag margaryny
3. 4 jajka
4. 1 szklanka cukru pudru
5. 3 jabłka
6. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
7. cukier waniliowy

Przygotowanie:

Stop margarynę i wystudzoną wlej do cukru. Cały czas miksując dodawaj kolejno jajka i mąke wymieszaną z proszkiem. Większą część ciasta przelej do tortownicy. Ułóż na nim wiśnie ( mogą być jabłka, maliny itp). Na wirzch rozlej reszte ciasta. Kruszonkę starkuj na wierzch. Piecz około 50 min w 180 stop.
Smacznego !  :)







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje serdecznie za każdy komentarz :)